Новости

Інструменти Microsoft для підвищення ефективності навчального процесу

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Дистанційне та гібридне навчання

У період дистанційного і гібридного навчання вчителі застосовували інноваційні методи інтеграції технологій в навчальний процес, щоб зацікавити учнів. Більшість (82%) працівників сфери освіти впевнені, що минулий рік прискорив темпи розвитку інновацій у викладанні і навчанні.

Сьогодні освіта в школах повністю трансформується. Формується комплексний підхід до навчання, ключову роль в якому відіграє кілька елементів: орієнтованість на учня, концентрація на розвитку цифрових компетенцій, соціальне просвітництво, захист і безпека, а також масштабованість рішень. Для підтримки ефективності навчального процесу критично важливі такі технології: інформаційно-освітнє середовище для спільної роботи, аналітичні інструменти, кошти забезпечення зворотного зв’язку, а також інклюзивні імерсивні можливості, які сприяють більш глибокому розумінню складних концепцій.

Весь останній рік вчителям доводилося постійно шукати нові технологічні рішення для збереження залученості учнів. З тимчасового рішення, що забезпечує зв’язок у режимі дистанційного і гібридного навчання, технології перетворилися на невід’ємну частину безлічі віртуальних і очних класів. У межах дослідження YouGov, нещодавно проведеного на замовлення Microsoft, 71 відсоток працівників системи дошкільної і шкільної освіти повідомили, що технології допомагають їм підвищувати якість викладання.

Инфографика: три цифры исследвоания исследования YouGov, недавно проведенного по заказу Microsoft

Продовжуючи підтримувати вчителів і учнів, у Microsoft представили нові інструменти та оновлення в ключових областях, необхідних для створення цілісної освітньої середовища і розвитку системи освіти: орієнтованість на учня, концентрація на розвитку навичок, соціальне просвітництво, захист і безпека, масштабованість.

Нові інструменти для залучення учнів до навчального процесу в класі

Нові можливості в Teams та інші інструменти допомагають викладачам відкривати для себе цифрові рішення, які доповнюють і збагачують індивідуальний процес навчання. У Microsoft розробили їх, грунтуючись на інформації від експертів і керівників у сфері освіти, викладачів та учнів.

  • Інтеграція з календарем: нові можливості інтеграції з календарем дозволяють учням бачити розклад уроків і терміни здачі завдань у календарях Teams і Outlook. Таким чином учні можуть бачити всю важливу інформацію одразу: де вони повинні бути і що їм потрібно вивчати.
  • Оновлення СУО:щоб допомагати викладачам економити час і створювати більш цілісне середовище, Microsoft співпрацює з провідними постачальниками систем управління навчанням (СУО), такими як Instructure і Blackboard, для поглиблення і поліпшення інтеграції СУО і Teams, зборів Teams і OneDrive.

Підтримка учнів

Емоційне благополуччя – ключовий фактор успіху учнів; дослідження показують, що такий підхід є дуже запотребуваним, але ресурсів для його застосування поки недостатньо. Складнощі, що виникли минулоріч, показали: викладачам необхідно розуміти, в якому емоційному стані перебувають учні, оцінювати їхню мотивацію, бачити, з якими труднощами стикаються учні, щоб допомогти їх подолати.

За даними дослідження, нещодавно проведеного компанією YouGov, 81% працівників сфери освіти вважає дуже важливим регулярно спілкуватися з учнями та дізнаватися про їхнє самопочуття.

Технології можуть допомагати вчителям спілкуватися з учнями та краще їх розуміти, а також сприяти розвитку соціально-емоційних навичок. Нові інструменти Microsoft призначені саме для цього.

  • Reflect — це безкоштовний додаток у складі Microsoft Teams, що забезпечує викладачам можливість призначати регулярні індивідуальні зустрічі з учнями або з цілим класом, під час яких учні можуть поділитися тим, як вони почуваються. За допомогою Reflect викладачі шкіл можуть сприяти встановленню зв’язків між учнями, а також надавати їм допомогу і запрошувати їх регулярно висловлювати свої думки. Reflect дозволяє викладачам легко перевіряти як загальний емоційний фон учнів, так і їхнє ставлення до конкретної теми, наприклад навчання вдома, домашнього завдання, поточних подій або змін у їхньому колективі.
  • Вбудовані інструменти в OneNote та Teams, а саме знаки відмінності і стікери, також можуть допомогти учням і викладачам відчувати сприятливе зростання ефективних взаємин. Ми чули від викладачів, що додаток Flipgrid останніми роками стало для них неоціненним помічником: воно допомагає учням набути впевненості, а викладачам -ініціювати корисне обговорення навчального процесу в класі та за його межами.

Висновки та ідеї вчителів — ключ до позитивних змін у сфері освіти

Коли школи минулоріч перейшли на онлайн-режим, вчителі докладали надлюдські зусилля, щоб допомогти всім учням залишатися залученими в навчальний процес. Вони виявили і заповнили прогалини, знайшли способи залишатися на зв’язку з кожним учнем, спільно долали труднощі й розвивали стратегії трансформації освітнього процесу для нової епохи.

За даними дослідження YouGov, понад вісім із десяти викладачів вважають, що минулий рік показав: навчальний процес більше не прив’язаний до певного часу і місця. А 82% заявили, що технології прискорили темп розвитку інновацій у викладанні і навчанні.

Джерело Microsoft

З питань придбання продуктів Microsoft Ви можете звертатися до наших спеціалістів за телефоном +380 (44) 355 07 70 або info@amica.ua

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]